Як вибрати змішувач для вани

Сьогодні змішувач — це не тільки пристрій для подачі води, а й важливий елемент декору. І вимоги до нього відповідні. Він повинен бути гарним і функціональним, практичним і естетичним, а також обов’язково вписуватися в загальний дизайн.

Вибір змішувачів або смеситель для ванной величезний, але всі вони діляться на три основних види.

Одноважільний змішувач

Нехитрий пристрій, просте не тільки у використанні, але і в установці, мабуть, є лідером продажів. І причин тому декілька. По-перше, різноманітний і стильний дизайн. По-друге, механічний обмежувач гарячої води, що захищає від опіків. До того ж одноважільним змішувачем можна зафіксувати потрібну температуру і натиск води (при наступних включення / виключення настройки залишаються колишніми).

Двохвентильний змішувач

Двохвентильний змішувач — це класика сантехнічної арматури, гармонійно впишеться у відповідний дизайн ванної. Звичайно, він не такий зручний у використанні, як змішувач (довше встановлювати потрібну температуру і натиск води), зате настройка температури буде більш точною. До того ж два вентиля допоможуть більш економно витрачати воду.

При установці змішувача вам не обійтися без прокладки для ущільнення. І тут постає питання: яка з них краще — гумова або керамічна?
Гумовий клапан дешевий, але при цьому недовговічний. Він зношується за 6-12 місяців і врешті-решт перестає перекривати воду.
Клапан у вигляді керамічних пластин витримує натиск води більше 8 атмосфер. На його працездатність не впливає жорсткість води, та й самі керамічні пластини довго не зношуються і не бояться корозії. Крани в цих змішувачах відкриваються і закриваються дуже легко.

Термостат

Мабуть, термостат відповідає всім вимогам, що пред’являються до сучасних змішувачів: забезпечує і комфорт, і надійність, і безпека, і стильний дизайн.
Зовні термостат виглядає як панель з декількома рукоятками для включення-виключення води і регулювання температури. Після використання всі налаштування зберігаються, так що заново програмувати комфортний температурний режим вам не доведеться.