Ремонт квартир: 12 ідей для маленької ванної

Мале може бути красивим. Це також відноситься і до ремонту маленької ванної кімнати. Представлені фотографії показують істинність цього твердження. Ми відібрали для вас 12 дизайнів маленьких ванних кімнат, які нам найбільше сподобалися.

1. Використовуємо білий колір

Ремонт в Одессе пропонує найпростіший спосіб збільшити маленьку ванну полягає у використанні матеріалів світлих відтінків. У даному прикладі ремонту, ванна кімната виконана в чорно-білих кольорах — на підлозі темна плитка, яка стильно перегукується з декоративними вугільними елементами на стелі. Все інше — біле.

2. Не захаращуємо підлогу

Підвісний унітаз і раковина, душова кабіна з прозорим склом. Все це для того, щоб підлога залишився повністю відкритим. За рахунок цього кімната здається більше.

3. Відображають поверхні

Дзеркало над раковиною на всю стіну. Яскраві керамічні плитки на стінах і на підлозі, глянсова обробка стелі (натяжна стеля або сучасна вагонка) — все це призводить до оптичного збільшення простору. Прийміть це до уваги, ще роблячи ремонт маленької ванної кімнати, і ви зможете заощадити на плитці — вмонтувавши дзеркала замість обробки плиткою від ремонт квартир в Одессе.

4. Велика плитка і мийка

Всупереч очікуванням в маленькій ванній кімнаті не дуже добре виглядають маленька плитка і маленькі раковини. Виходять що вони, як би підкреслюють, що кімната маленька і нічого в ній не поміщається.

На фото дизайну ванної — великий умивальник, а також великорозмірна плитка на підлозі і на стінах. Вони не створюють візуальної тісноти. Але, зверніть увагу, тут також «відкритий» і не заставлений підлогу.

5 Плитка під кутом

Розташування плитки на підлозі під кутом 45 градусів, здатне візуально збільшити простір. Звичайно це треба врахувати ще на етапі ремонту квартири. Треба також розуміти, що такий спосіб монтажу збільшить кількість відходів і тому плитки знадобитися більше.

6. Фотошпалери для ванної

Вдало підібраний сюжет на фотошпалерах або на художнього розпису стін може надати глибини обсягу при ремонті маленької ванної кімнати.

Тут прикрашають кімнату венеціанські мости. Для захисту фотографій від вологи необхідно використовувати ламіновані фотошпалери або нанесення на скло. Розпис стін може бути виконана вологостійкими фарбами.

7. Побільше дзеркал

Ймовірно не варто всі стіни займати дзеркалами, але 1/3 буде цілком прийнятно. Тут дзеркало займає всю стіну вздовж ванній. Крім того використана відображає глянцева плитка великого формату і навісна сантехніка. Все це добре позначається на комфортному сприйнятті простору.

8. Холодні відтінки

Холодні світлі відтінки в обробці маленької ванної кімнати допоможуть візуально збільшити її. Тут легкий салатовий відтінок декору для плитки використаний на переважній білому тлі. І в цілому ванна кімната виглядає свіжим і не тісно.

Використовуючи холодні або монотонні кольору не забувайте про яскраві теплих акцентах, які реалізуються за рахунок окремих елементів дизайну. Найкраще холодні тони «розбавить» натуральне дерево, як, наприклад, тут — дерев’яний килимок для ванної.

9. Світлодіодна подстветка

Окремий душ і ванна може поміститися навіть в невеликій ванній кімнаті площею близько 4 м2. Біла світлодіодна горизонтальна підсвічування створює відчуття наявності додаткового прихованого простору. Синя — розбавляє контраст білої і чорної плитки.

10. Прозорі шторки

Найчастіше шторки на ванній знаходяться в завішені стані. Тим самим простір зменшується в половину. Скляні шторки вирішують цю проблему.

На фото — прохолодний сірий кахель, велике дзеркало, душ оточений прозорим склом -все це сприяє розширенню простору. Деревина на підлозі додає теплоти.

11. Інтер’єр в стилі мінімалізм

У невеликій ванній кімнаті ефектно, коли присутня мінімальна кількість пристроїв з максимальною функціональністю. Приховані бачки для унітазу і шафки. Відсутність або мінімальне використання декоративних елементів. Білі кольори.

12. Відсутність кутів

М’які переходячи від підлоги до стіни і від стіни до стелі розмивають кордони площин. Оздоблення стін і підлоги мозаїкою зазвичай зменшує простір. Тут цей ефект компенсований тим, що мозаїка глянцева, що надає їй легкість. Також, важливу роль, грає дзеркало.

Запропоновані способи зробити так, щоб маленька кімната здавалася більше ніж вона є, можна використовувати як окремо так і комбінуючи їх. Звичайно деякі доступні тільки під час проведення ремонту квартири, але дещо що можна реалізувати і шляхом додавання або заміни деяких елементів, що не вимагають виконувати ремонт ванної кімнати.