Куди поставити ліжко, або 10 простих правил вдалого розташування ліжка у спальні

Ви дібрали розкішне дерев’яне двоспальне чи односпальне ліжко, придбали дорогий матрац з інноваційних матеріалів, а відчуття затишку не вистачає? Сон не дає належного відпочинку, ви відчуваєте тривогу і втому? Можливо, ви просто неправильно розташували меблі, і лише одна невеличка перестановка здатна все виправити!

Як правильно поставити ліжко у спальні?

1 – ви маєте бачити тих, хто заходить у кімнату

Так буде спокійніше. Погодьтеся, не завжди спиться спокійно, коли вас постійно тривожить почуття, ніби хтось зайшов, але вам відразу не видно цього.

2 – не слід приставляти ліжко узголів’ям до вікна

По-перше, біля вікна може бути протяг (у теплу пору, коли на ніч воно відчинене) або холод (у холодний сезон), що наражає вас на ризик захворіти або почуватися недобре. По-друге, якщо у вас південна чи східна сторона, перші сонячні промінчики вже будитимуть вас і не даватимуть доспати до будильника.

3 – не можна ставити ліжко у темний куток чи кімнату без вікна

Це правило варто згадати, бо сучасні дизайнери під час планування невеликих однокімнатних квартир нерідко полюбляють створити зону спальні, відділивши її від решти кімнати стінкою чи перегородкою. І проблема в тому, що ця зона часто дуже темна. Прокидатися в темряві надзвичайно важко (згадайте, чи легко вам вставати о шостій ранку взимку), і ви почуватиметеся невиспаними.

4 – не ставте ліжко на проході «двері-вікно»

Прихильники фен-шую не люблять цей прохід, оскільки по ньому активно циркулює енергія, і людині важко буде відпочити чи заспокоїтися. Але є і цілком логічне пояснення: на цьому проході часто утворюється протяг.

5 – над ліжком не повинно бути великих предметів

Важкі полиці, велика люстра, шафа, що нависає над ліжком, мимовільно роблять нас тривожними, хоча ми можемо цього не помічати. Нам просто незатишно, і це відображується на якості сну.

6 – ідеальне розташування будь-якого ліжка

Дизайнери рекомендують ставити ліжко діагонально до дверей. Тоді ви відчуєте максимальний психологічний комфорт.

7 – розташування двоспального ліжка

Красиве металеве чи дерев’яне двоспальне ліжко слід ставити так, аби з обох боків до нього було зручно підійти. На деяких фото дизайну інтер’єру двоспальне ліжко може стояти присунутим до стіни з одного боку. Такий варіант допустимий лише в тому разі, якщо на ліжку спить одна людина. Або якщо спальня дуууже маленька. Якщо ж вас двоє, то без проходу буде складно тій людині, що спатиме біля стіни.

8 – розташування односпального або дитячого ліжка

Односпальне ліжко або дитяче ліжечко найкраще ставити боком до стіни (або в куток) і діагонально до дверей.

9 – ідеальна сторона для узголів’я

Найзручніше спати головою на північ або схід. Людське тіло все-таки чутливе до магнітних полюсів, і спання головою на південь чи захід з часом дасть про себе знати: вам стане незатишно, ви не знаходитимете собі місця, вам погано спатиметься, і прокидання буде не бадьорим.

10 – не можна ставити ліжко узніжжям до дверей чи дзеркала

Передусім, це недобра прикмета: уперед ногами з дому виносять покійників, а дзеркало навпроти вашого погляду відкриває шлях до зв’язку з потойбічною енергією. Але якщо ви не забобонні, не поспішайте ставити ліжко так: наявність дзеркала чи дверей біля узніжжя часто дає непояснюване відчуття тривоги ніби хтось от-от зайде чи віддзеркалиться.