Правильно вибір рулонних штор

Правильно підібраний колір і щільність тканини для рулонних штор Elit-market — запорука виразного, гармонійного і затишного інтер’єру. Процес підбору рулонних штор досить непростий. Недостатньо вибрати тканину свого улюбленого кольору, необхідно також враховувати колірну гамму, переважну в приміщенні, і визначити, якого ефекту затемнення слід домогтися. Нижче представлений ряд порад, які допоможуть визначити який колір, фактура і щільність тканини для рулонних штор підійдуть саме Вашому приміщенню.

Колір тканини для рулонних штор

При виборі кольору рулонних штор необхідно враховувати колірну гамму, яка переважає в приміщенні. Для того щоб рулонні штори виділялися із загального інтер’єру, їх, як правило, вибирають на тон світліше або темніше кольору стін в приміщенні. Так, наприклад, якщо у Вашій кімнаті розмальовані стіни, найкраще підібрати однотонні або жакардові рулонні штори (однотонні штори з текстурою).

І навпаки, якщо стіни в приміщенні однотонні, найкращий вибір — рулонні штори з малюнком. Такі штори додадуть приміщенню свого роду родзинку і максимально сконцентрують на себе увагу.

Останнім часом білий колір все частіше переважає в дизайні приміщень. У такому випадку, краще всього вибирати контрастні, яскраві кольори рулонних штор і декоративних виробів, які додадуть приміщенню особливий шарм і виразність. Так, наприклад, зелені штори найкраще підбирати для кухні та спальні, так як зелений — це колір спокою та спокою. Яскраві жовті відтінки відмінно підійдуть для вітальні та дитячої кімнати, де вони створять радісний, теплий настрій. Червоні і бірюзові штори найкраще виглядають у вітальні, в поєднанні з дорогою натуральної меблями.

Для приміщень, де представлені різноманітні яскраві, контрастні кольори, можна використовувати рулонні штори різних відтінків. Такий підхід додасть інтер’єру своєрідну грайливість і райдужність.

У приміщення, в яких переважають вироби з дерева та каменю, краще всього вибирати рулонні штори з тканин натуральних відтінків.

Щільність тканини для рулонних штор

При виборі щільності тканини, варто враховувати особливості висвітлення приміщення і бажаний ефект затемнення.

Для кухонної кімнати краще всього вибирати менш щільні рулонні штори, які пропускатимуть якомога більше світла. Так як кухня повинна бути світлою.

При виборі рулонних штор для спальні, враховуючи, що рано вранці Вам можуть перешкодити яскраві сонячні промені, які світять в очі, краще всього віддати перевагу більш щільним тканинам.

Для кімнат з домашнім кінотеатром краще всього вибирати рулонні штори з щільної тканини, або штори типу Black-Out, які забезпечать приміщенню 100% затемнення. З їх допомогою можна уникнути ефекту відсвічування на екрані телевізора, та й взагалі, вони створять найкращу атмосферу для перегляду улюбленого фільму.

Для дитячої кімнати необхідно підбирати рулонні штори з щільної тканини. Для кімнат діток шкільного віку краще всього зупинитися на тканинах середньої щільності, так як школярам потрібне хороше освітлення для виконання домашніх завдань. Не варто боятися експериментувати, вибираючи для дитячих кімнат яскраві і помітні тони штор.

Якщо вікна виходять на північну сторону і кімната має погане освітлення, можна використовувати штори типу Burn-out. Burn-out — це стильні тонкі штори з напівпрозорої тканини з випаленим малюнком, в випалених частинах — прозорі. Відмінна риса цих штор полягає в тому, що вони призначені не для затемнення, а скоріше для декорування Вашого вікна. Так само варто врахувати, що в темний час доби, при включеному світлі, ці штори стають прозорими.

В даний час в стилі дизайну інтер’єру «Хай-тек» і «Мінімалізм» відмінно виглядають штори типу День-Ніч. Особливість цих штор в тому, що при зміщенні та різному збігу тканинних і прозорих смуг, регулюється рівень освітлення приміщення. Ефектніше такі штори виглядають на великих отворах.

Сподіваємося, що наші поради допомогли Вам визначитися з вибором тканин для рулонних штор!