Поради. Дизайн інтер’єру квартир

В уявленні більшості з нас ідеальна спальня повинна бути затишною, теплою і світлою. Звичайно ж, ніхто не відмовиться і від того, щоб в якості бонусу до його кімнаті для сну додавалася лоджія, де вранці можна снідати, насолоджуючись ідилічними сільськими або урбаністичними міськими пейзажами. Дизайн спальні, яку ми розглянемо в цій публікації, відповідає всім перерахованим вище параметрам і побажанням. Велика кількість текстилю формує в цій кімнаті теплу атмосферу, а маленький білий столик-консоль і крісло м’ятно-бірюзового відтінку в теплу погоду дозволять влаштовувати на лоджії невеликі чаювання.

Якщо подивитися фото 2015 року, то можна переконатися в тому, що сучасні ідеї часто пропонують створювати еклектичний дизайн спальні. При цьому, стилі зазвичай застосовуються не в своєму чистому хрестоматійному вигляді, а як би трохи видозміненому під впливом сучасності. Так сталося і з цим дизайн-проектом спальні, в якому як стилістична основа був обраний арт-деко в його сучасній інтерпретації, а в якості додаткових акцентів — елементи неокласики (розетка під люстру, симетричність композиції).

На жаль, не завжди вдається узгодити приєднання лоджії до житлової кімнати. У таких випадках дизайнери  рекомендують збільшити дверний отвір, що й було зроблено в розглянутій спальні. Високі, майже доходять до стелі, двері з фрамугою у відкритому стані створюють єдність простору. Тут лоджія служить як би продовженням спальні, чому сприяє також і єдина колірна палітра.

Тут варто зазначити, що приєднання лоджії і балкона дуже складно для узгодження. Перешкоди на шляху об’єднання житлового та нежитлового простору вам можуть спорудити і норми пожежної безпеки, і автори проекту будинку. Успіх узгодження в чому визначається типом споруди. Так, вам буде трохи простіше, якщо конструкції, огороджувальні лоджію, зроблені з цегли або блоку. А ось моноліт вам ніхто чіпати не дозволить. Деякі власники московських квартир встановлюють між лоджією і житловою кімнатою розсувне французьке вікно, яке після погодження можна буде легко прибрати. Такий проект перепланування зазвичай узгоджується досить легко.

Основна ідея підбору оздоблювальних матеріалів для дизайн интерьера квартир в Одессе полягає в тому, що вони повинні не тільки виконувати естетичну функцію, але ще і вирішувати цілком практичні завдання. Так, дерев’яний паркет забезпечує власникам спальні тепла підлога. Білі стінові панелі не просто є цікавим декоративним рішенням, але і роблять прибирання приміщення більш легкою. А ліпний карниз, що заходить на стелю, візуально трохи збільшує висоту кімнати.

Колористичне рішення спальні будується на цікавому контрасті білого і м’ятно-бірюзового. З одного боку, така добірка квітів освіжає, з іншого — відтінки підібрані таким чином, що вони не створюють холодну атмосферу, характерну для тонів синього спектра. Дизайнери не стали перевантажувати простір спальні надмірним декором, обмежившись лише кількома картинами, стильними світильниками, люстрою і дзеркалом. Адже в інтер’єрі кімнати сама меблі з її різьбленими контурами служить прекрасною прикрасою.