Укладання ламінату своїми руками

Ламінат, або ламінована панель, — це чотирьохшарова конструкція. У головному, несучому шарі мається вирізаний замок, яким між собою з’єднуються ламіновані панелі. Інструкція з укладання ламінату припускає, що майстер настилає ламінат на рівну бетонну або дерев’яну поверхню, іншими словами, підставою для ламінату повинна бути або цементна стяжка, або дерев’яна підлога. У будь-якому випадку технологія укладання ламінату своїми руками на підлогу описується в інструкції, яка є в кожній упаковці ламінованих панелей. Далі давайте розглянемо в деталях технологію укладання ламінату своїми руками.

Старе дерев’яне покриття буде прийнятно під укладання ламінованого покриття за умови, що воно не згниле і без цвілі. Яку якість ламінату не було б, і яку подожку ви б не стелили, це не вбереже вас від неприємних запахів. У цьому випадку і сама підстава швидко стане непридатним.

Технологія укладка ламината цена

Може бути, деякі дошки зносилися, постаріли і потребують заміни на нові. Так, у вас є вибір — замінити зіпсовані дошки або ж використовувати додаткове покриття ОСП. Ці панелі повною мірою допоможуть вирівняти «головний» підлога, яка буде готовий під наступне укладання ламінату.

Зовсім інакше стоїть питання, якщо непридатними стали лаги, на яких тримається вся підлога. Якщо лаги згнили — підлога почне згинатися, що протипоказано ламіноване покриття. Якщо основа почне прогинатися, то замки панелей розійдуться, а в підлозі утворюються зазори. З цього випливає, якщо дощаті підлоги прогинаються, то їх треба розібрати і зміцнити або зірвати взагалі, а замість них залити стяжку з цементу.

Перед початком укладання ламінованої підлоги потрібно врахувати склад основного статі. Якщо на підлогу з бетону або дерева укладати ламінат — це одна справа, але ситуація йде інакше, якщо основою служить тепла підлога. Технологія укладання ламінату на фанеру не відрізняється від викладеної вище.

Через своєї структури ламінована панель погано пропускає тепло, тому поцікавтеся можливої ​​теплопровідністю якої-небудь різновиди ламінату.

Підкладка
Перед укладанням ламінованих панелей необхідно постелити підкладку. Її товщина повинна становити 2-20 мм. Обрана товщина впливатиме на теплоізоляцію: чим товще підкладка, тим краще теплоізоляція.

Якщо підлоги в кімнаті холодні, то, без сумнівів, вибирайте товсту підкладку. Якщо підставою є тепла підлога, то підкладка виконує функцію запобігання скрипу від проникнення частинок абразивних матеріалів.

Послідовність укладання
Технологія монтажу ламінату своїми руками проста, однак вимагає уважності і деяких знань. Перш за все, запам’ятайте, що по всій площі кімнати при укладанні ламінату необхідно залишати відстань 1-1,5 см між стіною і ламінатом. Це дозволяє панелям при перепаді рівня вологості в кімнаті вільно деформуватися і запобіжить здуття підлоги, яке виникає через те, що надлишок вологи приводить до розбухання ламінату, а якщо зазор у стінки відсутня, то покриття починає впиратися в стінку і здуватися.