Переваги бітумної (гнучкої) черепиці

Основою для м’якої черепиці часто служить стеклохолст, покритий бітумом, хоча зустрічаються моделі гнучкої черепиці, в яких в якості основи використовується целюлоза. Деякі виробники модифікують бітум, який наноситься на стеклохолст, при виробництві гнучкої черепиці СБС-модифікатором. Це дозволяє збільшити морозостійкість, еластичність, і інші характеристики бітуму, що впливають на його довговічність.

Битумная черепица купить сайт — для захисту бітуму від температури і ультрафіолетового випромінювання, а також додання гнучкій черепиці декоративних якостей, лицьову поверхню черепиці покривають кам’яної (мінеральної) крихтою. Як правило, ця крихта робиться з базальтових порід. Оскільки базальтова крихта має гарну адгезію до бітумної основі черепиці, вона не буде з часом злазити під дією атмосферних опадів.

Зі зворотного боку гонту черепиці нанесений дрібнозернистий пісок, який запобігає склеювання гонту між собою в пачці. Фізико-механічні властивості гнучкої черепиці дозволяють використовувати цей матеріал на скатних покрівлях будь-якої складності і конфігурації. Невеликий і еластичний гонт дає можливість його застосування на криволінійних поверхнях покрівлі без істотного збільшення витрати цього матеріалу. Гнучку черепицю можна застосовувати на дахах з ухилом від 12 град. і до вертикальних ділянок стін, що примикають до дахів.

При виборі покрівельного матеріалу у нас часто виникає питання переваги бітумної черепиці перед «конкурентами», а саме перед металочерепицею.

Технониколь цена — товщина настилу проектується в залежності від його несучої здатності і відстані між кроквами, але як правило використовують OSB-3-плити товщиною 10-12 мм. Поверх суцільного настилу укладається підкладковий килим, який виконує роль додаткової гідроізоляції покрівлі. Безпосередньо бітумна черепиця укладається поверх підкладкового шару з використанням гідроізоляційної мастики в місцях примикань і можливих протікань. Бітумна черепиця прибивається спеціальними цвяхами до суцільного настилу. Особливу увагу при влаштуванні покрівлі слід приділити яндилам, які є найбільш уразливими місцями, а також примикань і ковзанам.