Як вибрати автоматичні ворота

Придбання нових гаражних воріт є справою клопіткою і неординарним, тому при їх покупці бажано володіти інформацією про різні типи воріт, експлуатаційних можливостях і комплектації. Тільки так можна підібрати оптимальні для кожного об’єкта ворота та комплектуючі до них.

Як же зробити той самий єдино правильний вибір, людині яка не є фахівцем в даному питанні при всьому різноманітті варіантів і великій кількості інформації, адже подібні речі купуються, як правило, раз і назавжди. Виявляється все не так складно, для цього просто потрібно міркувати логічно і прислухатися до інтуїції. Це загалом, а зокрема пропоную звернути Вашу увагу, на деякі моменти, які згодом допоможуть вирішити «проблему вибору».

На перший погляд, все автоматичні ворота абсолютно однакові, як за зовнішнім виглядом, так і за принципом дії, проте, наприклад, всі автомобілі теж їздять на однаково-круглих колесах, стоять тільки чомусь різних грошей. Виявляється, комплектація секційних воріт (секції, або ламелі, механіка і автоматика) теж відрізняється за своїми конструктивними та якісним характеристикам. А саме, необхідно звернути увагу на конструкцію ламелі в розрізі, внутрішня і зовнішня стінка якої повинні бути пов’язані між собою, в так званий «технологічний замок».

Що ж стосується механіки (троси, петлі, ролики та ін.), То вони не повинні мати видимих дефектів лиття, або штампування, повинні бути оцинковані мати переважно «блискучу» поверхню. Троси не повинні мати «распушения» ниток, а їх кінці, сплетені в петлі повинні бути оснащені коушами і надійно опресовані.