Як правильно вибрати якісні пластикові вікна

Отже Ви вирішили поміняти свої старі вікна на нові пластикові. Ви обійшли і обдзвонили величезна кількість віконних компаній, але питань стало тільки більше. Ви не бачите чим відрізняється одна віконна компанія від іншої і чим відрізняються пластикові вікна пропоновані однією компанією, від вікон пропонованих іншою компанією, а якщо немає різниці — вибирайте купить окна киев!

І ось тут Ви здійснюєте найпоширенішу помилку — Ви починаєте шукати компанію, яка зможе запропонувати мінімальну ціну на пластикові вікна.

Коли заходить мова про вікна ПВХ, то найпоширеніший питання який задається — «з якого профілю виготовлені Ваші вікна?». На даний момент, на ринку присутні більше 40 виробників профілів і кожен виробник в своєму арсеналі має велику кількість різних профільних лінійок. Усі європейські виробники пропонують якісний продукт (KBE, Gealan, Veka, Rehau, SCHUCO і т.д) — гарантія на такий профіль не менше 40 років, такий профіль не тріскається і не жовтіє. Дещо інша картинка з Турецьким (Wintech, PENSA), китайською (R & K Plast) і Російським (Proplex, BRUSBOX) профілем. Не вдаючись у зайві подробиці, скажу, що краще європейський виробник, а про решту просто забуваємо.

Як ми вже говорили, кожен виробник пропонує не один а цілу лінійку профілів. Різні профільні системи відрізняються один від одного товщиною, кількістю контурів ущільнення, дизайном. Що стосовно дизайну, то тут як говориться на смак і колір …, кількість контурів ущільнення ніяк не впливає на продування і переплачувати за це точно не варто, а от товщина профілю — фактор не маловажний. Для середньої смуги рекомендований профіль має товщину 58-60 мм, але на практиці при низьких температурах в місцях кріплення петель, виникає місток холоду і відбувається промерзання і утворення криги. Рекомендуємо профіль від 68 до 84 мм та й склопакет в такий профіль можна встановити товстіший. Різниця з більш тонким профілем незначна, але жорсткість і теплозбереження таких вікон значно вище.

Важливо: багато виробників випускають, так званий, об’єктовий профіль, для установки в нежитлові приміщення, зовні такий профіль нічим не відрізняється від звичайного, але товщина стінок такого профілю значно тонше і пластик використовуваний в таких профілях це пластик вторинної переробки. Багато компаній бажаючи дати найнижчу ціну на ринку, продають такі вікна під виглядом звичайних розраховуючи на неосвіченість клієнта. Але! це не про нас!

Визначити такий профіль не легко: захисна плівка часто не має взагалі жодних написів, або присутнє слово: ОБ’ЄКТ, object, Енджін, Тендер або щось схоже. Будьте вкрай уважні — такий профіль категорично не можна використовувати в житлових приміщеннях-він не володіє необхідною жорсткістю, теплопровідністю і може виділяти неприємний запах.