Кабмін закриває для росіян в’ізд в Україну

головні новини повідомляють, що кабмін закриває для росіян в’їзд в Україну за внутрішніми паспортами: відповідна постанова уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав 3 лютого.

Своє рішення уряд пояснює необхідністю посилити контроль на кордоні і захистити інтереси нацбезпеки. З початку року Державна прикордонна служба відмовила у в’їзді в країну 2,9 тис. Іноземців, у тому числі 432 громадянам Росії, при цьому 318 з тих, кого не пропустили через кордон, були затримані за підозрою в причетності до тероризму.

Арсеній Яценюк нагадав, що Володимир Путін раніше і сам говорив про те, що безвізовий перетин кордону двох країн пора скасувати.

Нові правила в’їзду в Росію жителів СНД повинні були набути чинності з початку цього року. Проте Федеральна міграційна служба РФ вирішила зробити для громадян України виняток — в середині січня відомство повідомило, що міжурядова угода між Києвом і Москвою поки залишається в силі. 3 лютого цю інформацію підтвердив глава російського МЗС Сергій Лавров — за його словами, внутрішній паспорт і раніше дозволяє українцям безперешкодно в’їжджати на територію РФ.

Швидше за все, це політичне рішення з метою зірвати мобілізацію в Україні.