Використання генераторів в побуті та на будівництві

Останнім часом в області будівництва відбулося дуже багато змін. Впровадження нових технологій призвело до того, що електрика на будівельному майданчику стало просто незамінне. Ось і виникла необхідність в безперебійному постачанні електроенергії. На допомогу прийшли власні електростанції або генератори. Ці пристрої здатні забезпечити на тривалий час електроенергією всі ділянки робіт. Для цих цілей використовують дизельні електростанції або дизельні генератори.

Сучасні дизельні генератори здатні забезпечити електроенергією весь цех, при цьому, не перериваючи виробництво. Дизельні генератори здатні забезпечити електроенергією та частини будинків, і пристроїв. Такими пристроями можуть бути крани, генератор може живити кранові електродвигуни, встановлені для приводу механізму крана. Потужність дизельних генераторів для проведення будівельних робіт становить від 100 до 2000 кВт. Потужність генератора необхідно вибирати, враховуючи характер проведених будівельних робіт.

Серед генераторів, які використовуються для проведення будівельних робіт, можна виділити зварювальний генератор або зварювальну генераторну установку. Дана установка дуже часто використовується в будівництві для здійснення якісної зварювання. Зварювальний генератор робить можливим роботу з металоконструкціями навіть на відкритій місцевості. Генератор відтворює струм високої якості, який живить будь електродвигуни постійного струму, наприклад, зварювальний апарат. Відзначимо, що зварювальні генератори мають і стандартні розетки, що робить можливим підключення до них не тільки зварку, а й іншого будівельного інструменту. Тим самим зварювальний генератор може виступати як основне джерело живлення на будівельному майданчику.

У зварювального генератора є кілька режимів роботи. Але зазначимо, що поєднати їх не вийде. Необхідно звернути увагу і на вибір електродвигунів, що підключаються до зварювального генератора. Всі електродвигуни повинні мати достатню пускову потужність. Різні моделі зварювального генератора можуть мати різні механізми запуску. Умовно вони діляться на моделі з механічним запуском і на моделі з ручним запуском. Завдяки зварювальному генератору всі будівельні інструменти захищаються від перепаду напруги. Всі ці показники і роблять зварювальні генератори дуже затребуваними при проведенні приватного або монолітного будівництва.