Тепла підлога

Інтерес до теплої підлоги не згасає навіть у літні місяці, адже практично кожен, хто робить ремонт в квартирі або заміському будинку, замислюється про установку подібної опалювальної системи. Що необхідно знати, щоб вибрати дійсно найкращу теплу підлогу?

Тепла підлога www.teplipol.com — технологія обігріву приміщень, заснована на нагріванні всій поверхні підлоги або окремих його ділянок. У порівнянні з іншими опалювальними системами тепла підлога має ряд переваг: повітря в приміщенні прогрівається рівномірно і не пересушується; можна відмовитися від використання традиційних опалювальних систем, найчастіше абсолютно не підходять до вигляду приміщення в цілому; підлога дуже швидко висихає, що робить доцільним застосування подібної нагрівальної системи у вологих приміщеннях; ходьба по обігрівається підлозі набагато комфортніше, ніж по холодному, особливо в приміщеннях з керамічним покриттям підлоги. Залежно від пристрою і принципів роботи системи «тепла підлога» можна розділити на 2 види: електричні і водяні.

Обігрів в електричних системах заснований на принципі виділення тепла при проходженні електрики за спеціальними кабелям або нагрівальної плівці. Різноманітність нагрівальних елементів сприяє розширенню можливостей монтажу — з’явилася порівняно недавно нагрівальну плівку, завдяки її невеликій товщині, а також тому, що вона не потребує стягуванні, можна укласти навіть під ламінат. Однак традиційний нагрівальний кабель набагато енергоефективніше, крім того, має більш низьку вартість в порівнянні з інноваційною нагрівальної плівкою. Але якщо потрібно встановити опалювальну систему в приміщенні складної геометричної форми, вибір варто зробити на користь нагрівальної плівки. Крім того, на відміну від кабелю, плівка не потребує додаткового теплоізоляційному шарі, укладають на стяжку.

Доцільно використовувати обігрівання водяним способом в приватних будівлях, в тому числі завдяки можливості облаштування автономної системи опалення. Переваги і недоліки нагрівальних систем Гідність як електричних, так і водяних теплих підлог — низька вартість споживаних ресурсів: електроенергії при роботі подібної опалювальної системи витрачається не більше, ніж при роботі будь-якої побутової техніки, а вода, необхідна для роботи водяного опалення, коштує набагато менше електрики.