Системи опалення і водопостачання будинку

Системи опалення, водопостачання будинку — одна з найбільш складних і важливих комунікацій будь-якої будівлі. Саме від опалення залежить тепло і затишок у вашому домі. Правильно спроектована, змонтована і автоматизована система дозволить Вам не думати про погоду за вікном.

З кожним днем з’являється все більше всіляких способів обігріву будинку і повітря в ньому. Але насправді, все нове — це добре забуте старе. У даній статті ми пропонуємо Вам коротко і у вільній формі розповісти про основні види, можна навіть сказати стовпах, системи опалення в приватному будинку, на основі яких і побудовано все нове

Слід зазначити, що всі обігрівальне обладнання voltar.com.ua, з яким ми Вас ознайомимо, можуть працювати як від природного газу, так і від електричних котлів і нагрівачів.

Радиаторне опалення http://voltar.com.ua/shop/reduktory-davleniya-vody/watts/ — одна з найперших і поширених систем опалення. Усі жили в багатоквартирних будинках і прекрасно знають ці «залізяки» під вікнами, про які можна обпектися, але без яких замерзнеш в холодний період року.

Ця циркуляційна система опалення здається застарілою і рідко використовуваної, але насправді це не так. В даний час з’явилося багато інноваційних рішень щодо її модернізації. По-перше, це звичайно, заміна звичного і важкого чавуну, з якого довгий час робили радіатори, на нові матеріали, такі як алюміній, сталь і симбіоз цих матеріалів — біметалеві радіатори. Не будемо зупинятися на їх плюсах і мінусах по відношенню один до одного, відзначимо лише той факт, що тепер стало швидко і зручно регулювати температуру в приміщенні, де встановлені такі опалювальні прилади. В сумі з терморегуляторами і кімнатними термостатами інерційність системи опалення приватного будинку з новими радіаторами в рази зменшилася, що дозволило оперативно реагувати на зміну температури повітря, як на вулиці, так і в самій кімнаті. Зовнішній вигляд став більш привабливий, з’явилося безліч декоративних обігрівальних приладів, які без проблем вписуються в будь-який інтер’єр. Купити радіатори в Ярославлі не складає жодних проблем, оскільки багато компаній пропонують продукцію високої якості як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва.

Можна багато говорити про плюси, але, на жаль, від мінусів, які притаманні такому способу опалення втекти, напевно, ніколи не вдасться — це нерівномірний прогрів повітря в приміщенні. Близько батарей дуже жарко, а в дальньому кутку температура на 5-6 градусів може бути нижче, що відчувається і вносить дискомфорт в відчуття людини. Цей мінус обумовлюється «фізикою» тепла. Теплий і розігріте повітря піднімається від батареї до стелі і починається «розтікатися» поступово охолоджуючись, в кутках кімнат і у далеких стін відбувається максимальне охолодження повітря, після чого він опускається до підлоги і поступово рухається знову до радіатора для повторного нагріву. Виходить круговорот «тепла» по кімнаті з чітко вираженими теплими і холодними зонами. Частково він залежить від тиску системи опалення будинків.

Та й енергоефективність такого обладнання залишає бажати кращого, оскільки для якісної роботи з даним видом опалення потрібно нагрів до 75-85 градусів Цельсія, тому будь то системи газового опалення або електричного — знадобиться багато ресурсів. До того ж, її власники не знають, що таке промивка системи опалення. Для її установки складається детальна схема, а якщо під час монтажу була допущена помилка, то засмічення стають неминучі. Але безсумнівним плюсом такої системи є ціна. Це найдоступніший і легко монтується обладнання для обігріву будинку.