Демонтаж будівель і споруд, реконструкція будівель

Не вірте тому, хто з упевненістю стверджує, що ламати — набагато легше, ніж будувати. Прийти на чисту, підготовлену для будівництва, на яку поступово, у міру використання, завозяться будівельні матеріали, і планово зводити нову будівлю — про це будівельники можуть тільки мріяти в тому випадку, якщо їм доводиться виконувати демонтаж будівель і споруд. Як правило, робити демонтаж конструкцій або споруд припадає в тому випадку, якщо виконується реконструкція будівель. І від того, наскільки професійно буде виконано демонтаж будівель і споруд, безпосередньо залежить обсяг виконаних робіт. Якщо доводиться зводити будівлю заново, потрібно подбати про те, з яких матеріалів буде зводиться нова будівля. Краще всього для цих цілей підходить газобетонні блоки. Купити газобетонні блоки aeroc цены Одесса, можна не виходячи  з дому. Конструкції будівлі можна просто звалити, після чого настане довгий період розбірки завалів, який через відсутність можливості використовувати потужну будівельну техніку перетворитися на дорогий ручну працю. Реконструкція будівель і споруд, починається з демонтажу інженерних комунікацій, віконних і дверних заповнень та демонтажу покриттів, що ускладнюють доступ до збірних несучих елементів будівель. Наступний етап виконання робіт — демонтаж основних конструкцій каркаса або перекриттів, для чого застосовують важку будівельну техніку. Тільки після завершення другого етапу демонтажних робіт приступають до розбирання стін і підлог, незалежно від матеріалу, з якого вони виконані. Реконструкція промислових будівель завжди пов’язана з демонтажем особливо великих залізобетонних або металевих конструкцій, з якими можуть впоратися тільки потужні крани і гідравлічні ножиці.

Реконструкція житлових будівель пов’язана зі збільшенням частки ручної праці у зв’язку з невеликою висотою приміщень та з обмеженою можливістю використовувати важку техніку. У кожному разі, демонтажні роботи вимагають особливої ​​уваги до дотримання техніки безпеки та до знання техніки демонтажних робіт у її безпосередніх виконавців.

Реконструкція фасаду будівлі відноситься до менш небезпечним видам робіт. Залежно від того, яким буде оновлений зовнішній вигляд фасаду, на виконання цього виду робіт залучають фахівців певного профілю і кваліфікації.