Газові котли в архітектурних будівлях

Розмір опалювальної площі приміщення впливає на потреба будинку в опаленні. Чим більше опалювальна площа, тим вище витрата енергії. Чим більше площа зовнішніх кордонів будівлі в порівнянні з внутрішньої кубатурою (ємністю будівлі), тим вище витрати на опалення.
Так, найбільш енергетично ефективними є компактні і великі будівлі у формі прямокутника і квадрата. Невеликі будівлі такої ж місткості, але з похилою або великий скатної дахом часто витрачають енергію даремно. Котел ви можете придбати в интернет магазин газовых котлов http://gorvozduh.com.ua/. Площа і місце розташування вікон також відіграють велику роль. Втрата енергії через вікна в кілька разів вище втрати через стіни або дах — чим більше в будівлі вікон і чим більше їх розмір, тим більше втрата тепла. У розташовані на північній стороні вікна сонце не світить, а от вікна, розташовані зі східної, західної та південної сторони можна з успіхом використовувати для опалення приміщень. З іншого боку, влітку знаходяться з сонячної сторони вікна необхідно закривати завісами, віконницями або використовувати жалюзі, щоб уникнути зайвої потреби в охолодженні.

Опалення та її ефективність визначають, яка частка опалювальної енергії буде витрачена на опалення будівлі, а яка виявиться витрачена даремно. Чим ефективніше котел спалює паливо, і чим більше отриманого при спалюванні тепла направляється в систему центрального опалення або безпосередньо в розташовані в кімнатах обігрівачі, тим ефективніше опалення в целом.Close
Вплив на точність роботи теплообмінника або котла надають використання температурних датчиків і автоматики, що дозволяють уникнути недостатнього або надлишкового опалення. Чим краще встановлені температурні датчики, тим точніше автоматика опалювальної системи може управляти її роботою. Ще більш точного управління дозволяє домогтися використання пристрою прийому прогнозу погоди замість датчика вуличної температури — така система враховує дані метеорологічних прогнозів.

Балансування опалювальної системи впливає на те, як тепло розподіляється між нагрівачами. Якщо опалювальна система не була збалансована, нагрівачі отримують різну кількість енергії, що може призвести до недостатнього або надлишкового обігріву приміщення. Особливо проблематичною ситуація є в будівлях, де відсутня можливість регулювання обігрівачів, а в окремих квартирах без узгодження з квартирним товариством чи керуючим будівлею були перероблені опалювальні труби і замінені радіатори.

Відповідне приміщенню і потребам регулювання дозволяє заощадити енергію. На внутрішній поверхні нагрівачів і в трубах опалення утворюється осад, що знижує ефективність передачі тепла. Для видалення осаду слід промити опалювальну систему. Також можна встановити пристрої для електромагнітної обробки води, які перешкоджають утворенню осаду в опалювальній системі.

Прогрівання труб опалення в неопалюваних приміщеннях скорочує втрати тепла.

интернет магазин газовых котлов «http://gorvozduh.com.ua/»