Екскурсія у Львів

Насамперед, Львів вражає своєю архітектурою. У вигляді старої частини міста з’єдналися романський стиль і готика, ампір, еклектика і бароко. Бруковані вулички, мелодійна українська мова із західним акцентом і домішкою польських слів, затишні внутрішні дворики житлових будинків — тут плекається і старанно зберігається благородство старовини. Особливої ​​уваги заслуговує храмова архітектура міста: Латинський кафедральний костел, підземелля, Вірменський собор, Домініканський собор, ансамбль Успенської церкви, Каплиця Боїмів та інші.

Обов’язково варто відвідати екскурсії у Львові (в Старому місті все поруч, що рукою подати): музей народної архітектури та побуту з величезним парком імені Тараса Шевченка (в народі Кайзервальд — відгомони австрійського минулого), парк «Високий замок» (насипний пагорб з українським прапором на вершині — обов’язкова «ачівкі» для гостей міста: захекавшись, ви таки зійдете на вершину і зможете насолодитися чудовою панорамою на Старе місто), Стрийський парк, аптека-музей, музей зброї «Арсенал», історичний музей або ось музей кави, наприклад … за сумісництвом це, до речі, ще й кавова крамниця. Звичайно, у Львові каву не вирощують, але любителі стильних упаковок не зможуть пройти мимо: як не крути, а кав’ярні тут на кожному кроці, і не дивно, що кава стала мало не головним місцевим напоєм.

Трохи віддалік розташований музей пивоваріння. Якщо захочете випити пива, зверніть увагу на те, що у Львові є не просто пивні, а бари-пивоварні, як, наприклад «Старгород», «Кумпель», «Хмільний дім Роберта Домса», «Монс Піус». Розливне або пляшкове пиво можна випити де завгодно, а під час відпустки не варто розтрачуватися на такі буденні і нецікаві напої. Чи то вежесваренное пиво, яке «живе» всього кілька хвилин — задоволення це куди більш грунтовне. Перекусити і посидіти тут можна де завгодно, кафешки буквально на кожному кроці, і такі привабливі … Заклад «Криївка» у стилі УПА, ресторанчик в єврейському стилі «Жідівська кнайпа», до тієї ж мережі відноситься кафе «Гасова лямпа» та ресторан для дорослих «Мазох-кафе ». До слова, назви на вивісках у Львові підбирають зі смаком. «Під клепсидрою», «Під сіньою пляшка», «Львівська майстерня шоколаду», «Віденська кав’ярня», «Фреска» — поетично, витончено і стильно … А ціни у Львові набагато нижче столичних, що є додатковим бонусом і, в той Водночас, ризиком переїдання.

Будівля Опери, площа Ринок, італійський дворик, Львівський національний університет імені Івана Франка — на кожному кроці тут твори мистецтва. В околицях Львова можна також подивитися на середньовічні замки — Олеський, Підгорецький, Золочівський замки, замок Свірж … У Львові також проходить безліч цікавих фестивалів, єдиним недоліком яких є те, що в ці дні в місті яблуку ніде впасти. Ніч у Львові (уікенд в липні та листопаді), фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин», жовтневий Свято сиру і вина, жовтневий ж Золотий лев, Форум видавців у вересні, Свято шоколаду, Парад левів, «На каву до Львова ! «… Цьому місту є чим пишатися. У тому числі тим, як зворушливо тут відзначають День міста, День прапора і День незалежності.

У Львова є одна чудова властивість, якою може похвалитися далеко не кожне місто України, — він не може набриднути. Незважаючи на непривітну погоду, він вабить до себе знову і знову, і кожного разу дарує приємні емоції. Туди нескладно втекти на вихідні, щоб відпочити від буденних проблем, так що свято завжди під боком, і це почуття гріє душу.