Дизайн в украінському стилі

Кухня — це особливе місце в кожній квартирі. Тут більшість жінок проводить величезну частину свого вільного часу. А де, як не на кухні збирається вечорами вся сім’я. Саме тому, виконуючи ремонт, особливу увагу потрібно приділити кухні. І не тільки функціональність має значення. Також важливий загальний інтер’єр кухні. Адже тут повинно бути затишно і комфортно.

Сьогодні багато дизайнерів пропонують виконувати кухні в українському стилі. Справа в тому, що етнічні деталі в декорі сьогодні використовуються все частіше. Вони дозволяють додати житлу особливу атмосферу.

Сучасна побутова техніка на такій кухні повинна бути максимально непомітною: вбудована в меблі, витримана в єдиній з нею кольоровій гамі. Але є і більш цікавий варіант: розпишіть її! У цьому випадку (особливо при маленькій кухонних площі і невеликій кількості меблів), ваші холодильник, витяжка або плита цілком здатні понести головну стильову навантаження в інтер’єрі. В такому інтер’єрі краще використовувати і купить смеситель для кухні с двома вентилями.

Які ж елементи повинні бути присутніми? Варто приділити увагу посуду для кухні. Це мають бути глиняні чашки і тарілки зі специфічним візерунком. Вони стануть останнім штрихом у створенні особливої ​​етнічної атмосфери на Вашій кухні. Також можна повісити прихватки і рушники, які виконані з українськими мотивами. Їх можна придбати в будь-якому сувенірному магазині.

Всі знають по уроках історії, що будинки в українському селі просто білили. Тому і в тому випадку стіни цілком можна залишити білими. Але побілку все ж не варто використовувати. Можна просто поклеїти шпалери, що миються білого кольору.

Меблі краще вибирати непрокрашені. Підійде матеріал з дерева темної породи. Варто відзначити, що меблі для дітей повинна бути безпечною. Тому вибирайте столи і стільці з закругленими кутами.

Особливу українську атмосферу допоможуть створити штори, а також скатертину. Вони повинні бути виконані з національними візерунками. Добре якщо Вам вдасться замовити ці предмети інтер’єру з ручною вишивкою. Звичайно, це не буде коштувати дешево. Але це того варто.