Комплексна механізація будівельних процесів

Комплексна механізація будівельних процесівКомплексна механізація будівельних процесів, збірність споруд, потоковість будівництва й автоматизація виробництва стають джерелом невпинного зростання темпів будівництва. Нашій Батьківщині належить першість у розробці науково обґрунтованих потокових методів будівництва, які вдало застосовувались на Кременчуцькій ГЕС, Криворізькому гірничозбагачувальному комбінаті, капроновому комбінаті у Чернігові, заводі штучного волокна у Черкасах, Київському метрополітені, а також у житловому будівництві.

Велике значення у розвитку забудови міст і селищ мала постанова ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР «Про розвиток житлового будівництва в СРСР» (1957 рік). Вона знаменувала перехід до комплексної забудови великих жилих масивів на засадах мікрорайонування з впровадженням прогресивних принципів культурно-побутового і комунального обслуговування населення, високого рівня благоустрою.

Нові впорядковані райони невпізнанно змінювали вигляд міст і селищ республіки.

Як результат здійснення цієї постанови в містах України з’явилися численні нові жилі райони, поліпшилися життєві умови трудящих.

За роки семирічки у містах і селищах республіки збудовано 96 мільйонів квадратних метрів жилої площі.

Кожна третя сім’я вселилась в окрему квартиру.

Значно покращені умови побуту майже половини населення міст.

У сільській місцевості споруджено понад 910 тисяч індивідуальних жилих будинків.