Клопотання громади

Клопотання  громади

Незалежна Україна забезпечує громадянам свободу віросповідань. Демократичне суспільство передбачає толерантне ставлення до різних конфесій. І це позначилось на діяльності протестантських релігійних громад нашого міста.

Досить чисельна в Звенигородці громада незалежної помісної церкви християн віри євангельської. Дія проведення богослужінь вона орендує приміщення клубу «Агротехсервісу» на вулиці Пролетарській, 96.

Враховуючи клопотання громади і дотримуючись Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», забезпечуючи конституційне право громадян на свободу світогляду і віросповідання, представники місцевих органів влади в особі колишнього голови райдержадміністрації В. І. Чорновола, міського голови М. О. Токового та секретаря міської ради СІ. Фішера потурбувалися, щоб відповідні органи прийняли рішення про виділення в 1997 році земельної ділянки для будівництва церкви.

Храм християн віри євангельської постає на східній околиці міста. Затверджений Черкаським комунальним проектно-виробничим архітектурно-планувальним підприємством, проект був розроблений пресвітером громади християн віри євангельської Павлом Івановичем Стаєнком.

Розпочато будівництво храму в 1998 році. Зараз він ще в стадії будівництва, але вже чітко вимальовується його стрункий обрис. Загальна висота споруди сягатиме понад 20 метрів.

Спорудження церкви веде підприємство «Будівельник», яке очолює В. Г. Осауленко, безпосередньо будівництвом займається виконроб В. С. Бондаренко.