Випромінювання вщ мощей — це науковий факт

Випромінювання вщ мощей - це  науковий факт

Одночасно проводилися дослідження, спрямовані на з’ясування біо-фізико-хімічної природи мощей києво-печерських подвижників. Це складне й цікаве завдання розв’язувала кандидат біологічних наук Таміла Решетникова. Вона висунула припущення, що причина зцілень, які відбуваються у печерах, — випромінювання, яке виходить від мощей.

Об’єктом досліджень обрали насіння пшениці, яке розкладували в пакети по декілька грамів. Одні упаковки залишалися контрольними, інші — прикладувалися до гробниць з мощами, причому на різний час — від кількох секунд до кількох годин. Потім усе насіння пророщувалось.

style=’text-indent:20.0pt’>Ефект виявився разючим. Насіння, що контактувало з гробницями (незалежно від часу контакту), відрізнялося від контрольного підвищеною схожістю (на 15-30%) та прискореним розвитком.

Результати хімічних аналізів продемонстрували, що в сухих зернах пшениці за умов їхнього контакту з гробницями змінився склад декотрих хімічних елементів. Вочевидь, внаслідок впливу мощей у рослин прискорюється або уповільнюється ріст, а у людей, імовірно, внаслідок біо-фізико-хімічних процесів відбувається зцілення.

Після чорнобильскої трагедії Таміла Решетникова провела дослідження, які показали, що випромінювання від мощей здатне захищати від радіації і знижувати її негативний вплив, тобто здійснювати пострадіаційне

оновлення. Таміла Решетникова відзначила ще одну деталь: еффект впливу мощей зростає за умови молитовного звернення до них. Учена дійшла висновку: зусилля думки, молитви, віри і сила, яка йде від святих мощей, діють "на живі організми на ядерному рівні організації матерії".

Результати досліджень Таміли Решетникової справили ефект наукового вибуху, який знищив атеїстичні постулати про фальсифікації мощей. Однак опублікувати результати своєї роботи вчена змогла лише через десятиліття.